Какво трябва да носи булката на сватбата си

Какво трябва да носи булката на сватбата си!
Нещо старо, нещо ново, нещо назаем и нещо синьо

За да има късмет, младото семейство традицията повелява, в сватбения ден булката да носи нещо старо, нещо ново, нещо назаем и нещо синьо.

Нещо старо – Няма значение каква ще е старата вещ, но е добре да е на щастливо омъжена жена, за да се предаде и добър късмет.
Старата вещ изразява надеждата, че булката ще запази приятелствата си. Символизира и връзката на булката с нейното минало –  семейство и традиции.

821

Нещо новоОптимизъм и надежда за бъдещето. Новата вещ е нужна на булката, за да бъде щастлива и с късмет през новия си живот. Най-често новата вещ е сватбената рокля.

Нещо назаем За да й напомня, че тя ще продължи да има приятелки и семейство, които да я подкрепят и помагат, когато се нуждае от тях. Обикновено веща назаем е много ценен предмет на семейството на булката или много близка приятелка. Внимателно преценете от кого ще вземете нещо назаем. Важно е да вземете вещ назаем от щастливо женена приятелка или член на семейството. Тези вещи се връщат задължително, за да имате благополучен брак.

Нещо синьо – защото синьото символизира верността, лоялността и постоянството.

Червен конец и нещо на обратно –  за да не я урочасат.