Сватбени покани

Сватбеното тържество е един незабравим миг в живота на всеки човек. В него двама човека свързват съдбата са за цял живот, като се обричат на вярност един на друг. Сватбата трябва да се вземе на сериозно, за да може да прекарате незабравими мигове и в същото време роднините и приятелите ви да останат очаровани. Не трябва да пренебрегваме етикетът и някои правила, които се спазват при сватба, за да не изглежда тя зле подготвена. Ключов момент преди самата сватба са сватбените покани, които би било добре да изпратите поне 30-40 дни преди нея, за да може бъдещите гости да се приготвят и да се освободят от задълженията си за определения ден. Преди да поръчате самите покани направете си точен списък с гостите, като внимавате да не изпуснете някой важен човек, който може сериозно да ви се обиди.

Самите сватбени покани може да са стандартни, които са хартиени или електронни, които набират популярност в последно време. Първите обикновено са от добре подбрана хартия, като картичките са бели, а цветът на текста може да е такъв, какъвто пожелаете. Всичко зависи от вас самите, но имайте в предвид, че най-използваните цветове за текста обикновено са черни или тъмно сини. За другият вид покани, електронните, е нужно само да знаете емайлите на гостите, за да може да им изпратите вашите сватбени покани като вече много сайтове в интернет предлагат тази услуга. Електронните покани са подходящи за по-младите хора, които имат достъп до интернет, но помислете и за останалите, които са на възраст, дали изобщо ще ги получат и ще одобрят ли този начин на покана.

Като цяло можем да обобщим полезната информация от тази статия и да извлечем максимална полза от нея, като опишем стъпките, които трябва да направим за изпращането на сватбените покани:

  • Първо се постарайте те да са готови достатъчно време преди сватбата
  • Изберете какъв вид ще са вашите сватбени покани – хартиени или електронни (за електронните е описано по горе стъпките, които трябва да изпълните)
  • При хартиените трябва да изберете от каква точно хартия да са
  • Изберете какъв точно ще е шрифта на поканата, както и точния текст и неговия цвят
  • Уточнете кои ще са гостите и прегледайте списъка няколко пъти, за да не изпуснете някого
  • Следващата и последна стъпка е да изпратите картичките на желаните хора

Ако сте избрали сватбена агенция бъдете сигурни, че те ще ви насочат и обяснят подробно какви точно да са поканите, като вие ще имате крайното заключително решение за избора им.