Сватбен букет – естествен или изкуствен

Предимствата на изкуствените цветя пред свежите в булчинския букет?

Ако сте попадали на списания свързани със сватби или подобни сайтове в интернет, вероятно сте забелязали, че булчинските букети са страшно много като видове. Всъщност видовете им са само два, като те могат да бъдат направени от свежи (живи) цветя или от изкуствени такива. Естествено като цветове и различни комбинации от различни видове цветя те могат да са наистина страшно много. Популярният вариант е букетът да е от свежи цветя, защото булката изглежда по-добре с него, но всъщност днешните изкуствени цветя не се различават по нищо дори от току-що набраните и малко вероятно е някой да забележи това.

В повечето случаи може да се каже, че изкуствените цветя са по-добрият вариант от истинските, като в следващите редове ще разгледаме техните осем предимства:

1. С изкуствените цветя се работи много лесно и който и да прави букета ще му е доста по-лесно, защото те не се нараняват и пречупват.

2. Изкуствените цветя не са сезонни и може да използвате каквито си пожелаете имитации на истинските цветя.

3. Ако сватбата е през зимата живите цветя със сигурност ще са по-скъпи от изкуствените.

4. Изкуствените цветя не се влияят от топлината. Ако сте със свежи цветя в много топъл ден, бъдете сигурни, че те ще са увехнали още по средата на сватбеното тържество.

5. Не увяхват и винаги изглеждат свежи.

6. Лесно се транспортират и може да ги поръчате седмица или дори месец преди самата церемония.

7. Изкуствените цветя не предизвикват алергии.

8. Изкуствените цветя не привличат пчелите и другите насекоми.

Ако пък решите да сте традиционалисти и букета ви да е от живи цветя, ще трябва да се съобразите с него и да го запазите свеж по всякакъв начин. Големият плюс на свежият букет е, че живите цветя ухаят страхотно, а при изкуствените, с каквито и благоухания да ги напръскате, не може да се постигне същия ефект. Някои ги смятат за по-очарователни и романтични и въпреки, че изкуствените имат много повече предимства, пак ще предпочетат свежите цветя.