Избор на ресторант за сватба

За идеалното тържество трябва да подберете подходящ ресторант за сватбата. Преди всичко той трябва да ви допадне като интериор и стил и да сте сигурни, че той ще е идеалното място.

Като за начало трябва да намерите такъв, който да може да събере всичките ви гости, като се има в предвид, че трябва да се оставят поне няколко свободни места за евентуални нови попълнения в последния момент. Принципно подходящ ресторант за сватба е едно по-голямо помещение с достатъчно места, дансинг и сцена за музикантите. Преди да се спрете на определен ресторант е добре да потърсите в интернет и да разгледате сайтовете на известни ресторанти във вашия град. След това да обиколите тези, които ви допадат, за да прецените помещенията, атмосферата им и не на последно място менюто, което предлагат, защото повечето сватби се вместват в определен бюджет.

Менюто не е строго определено и може да се консултирате с управителя на заведението, за да постигнете добро качество, питателна храна и обслужване за сумата, която сте предвидили. В някои ресторанти не е проблем да донесете част от мезетата и питиетата, особено ако са свързани със специални семейни традиции, например отлежала 20 годишна ракия специално пазена от дядо ви за сватбения ден. Ако в менюто присъства месо е добре да се съобразите с гостите, които ще присъстват, защото някои хора или не консумират месо или ядат само определено такова.

За сватбено тържество обикновено се предпочитат просторни и светли ресторанти. Светлата зала е добре дошла и за вашите фотограф и видеооператор, а ако особено държите на сватбената фотография и видеото, то е добре тавана на ресторанта да е светъл.

Допълнителната украса за ресторанта може да поръчате на фирма, която предлага подобни услуги, сватбена агенция или вие самите да се заемете с нея, като имате в предвид, че най-трудната част ще бъде сватбената маса, която изисква повече знания и умения. Все пак ако разполагате с повече средства е добре да се доверите на сватбена агенция за украса, защото те ще могат да ви предложат много на брой различни стилове на украса, които ще допринесат за атмосферата и оригиналността на сватбата ви в ресторанта.

Ресторантите, които предлагат подобни зали за сватба, обикновено работят с определен оркестър, но ако вие желаете винаги може да изберете друг оркестър или DJ, който ще подхожда повече на вашето сватбено тържество.

Разгледайте и темата за ресторанти за сватби във форума.

… и публикувайте информация, впечатления и снимки :)