Какво трябва да знаете за партньора си, преди да сключите брак!

Той ли е мъжът за мен?
Тя ли е жената?

Преди да вземете решение да сключите брак е добре да си зададете някой въпроси, да обсъдите минали събития, възгледи, мечти евентуални бъдещи проблеми и техните решения.

yes-no

– На първо място преценете сами, какво бихте искали да знаете за своята половинка.

– Запознайте се със семейството на своята половинка. Обсъдете отношенията между родителите ви и начина, по който сте възпитавани. Одобрявате или не някой неща?! Какво бихте променили на тяхно място или искате да бъдете като родителите си? Какво желаете да бъде вашето семейство? Какви са вашите ценности и приоритети? Какво според вас е бракът? А любовта? Някой хора смятат, че тя отминава, а други не. Отминава или не, вие трябва да сте на едно мнение и да имате ясна представа как ще продължите съвместното съжителство.

– Не оставайте въпроса с вярността на последно място! Ако сте много ревниви или вашия партньор е болезнено ревнив, това ще изисква много търпение, компромиси и ще доведе до неприятни моменти. В днешно време са малко хората, който вярват в истинската вярност. Обсъдете какво според вас е изневярата и каква ще е вашата реакция при евентуална изневяра. Изразете ясна и категорична позиция по този въпрос. Ще споделяте ли всичко с половинката си?! Искате ли вашия партньор да бъде откровен с вас или предпочитате да не разбирате за случайни увлечения?

– Споделете кое е на първо място за вас – семейството или кариерата. Способни ли сте на компромиси  за смяна на работното ви място, ако се налага? Важна ли е за вас кариерата на партньора ви и коя е по-важна за вас – неговата или вашата? Помислете за семеен бизнес, може това да се окаже най-добрия път към здравото семейство.

– Семейният бюджет – свършат ли парите започват проблемите… Съгласни ли сте с това? Как мислите, че ще се разбирате, ако нещата се влошат и семейният бюджет се попълва само от единия? От какво значение са за вас парите? Някой хора харчат и последната стотинка от портмонето си, а други спестяват, за това наблюдавайте партньора си и помислете дали сте от един и същи тип. Може би ви се струва смешно, но се замислете как бихте се чувствали, ако решите да спестите пари за някакви покупки, но съпругът или съпругата ви изхарчва всички пари?

– Имате ли собствено жилище или сте на квартира? От един и същи град ли сте? Бихте ли се преместили да живеете при партньора си? В какво жилище мечтаете да живеете- апартамент или къща? Какво очаквате от своя партньор в грижите за дома? Как бихте искали да изглежда вашия дом? Бихте ли искали домашен любимец и какъв?

– В зависимост от възрастта ви и евентуални предишни връзки и деца, помислете вие като двойка ще можете ли и най-вече ще имате ли желания за ваши собствени деца.

– Как искате да възпитавате своите деца?

– Кой ще пазарува- вие, той/тя или заедно?

– Кой ще готви, чисти и подрежда-вие, той/тя или заедно?

– Споделяте ли интересите на партньора си? Добре би било да имате еднакви интереси и увлечения, за да си прекарвате свободното време заедно. Обичате ли да обикаляте заведенията и нощните клубове или предпочитате да се приберете в къщи?

– Бихте ли сменили фамилията си и ще подпишете ли брачен договор?

Правилните отговори са вашите разбирания и желания!
Успех!